středa 4. února 2009

Ministerstvo zdravotnictví varuje: World of Goo je nebezpečně návykový!!!

Nadpis je samozřejmě nadsázka, ale faktem je, že tato roztomilá 2D hra je opravdu neskutečně návyková :) Jedná se o mix Bridge Buildera s nějakou multifunkční stavebnicí, je zde velmi hezky využívána fyzika, a jelikož kuličky mají svou vlastní váhu, kinetiku, a protože ty zbývající se po vaší konstrukci pohybují většinou dle vlastního uvážení, mohou vám dost zkomplikovat situaci :) Ještě je třeba poznamenat, že kuliček existuje několik druhů, a řešení vás ne vždy hned napadnou.... je to nápaditá logická hra, a určitě stojí za zahrání.
Původně vznikla jen jako jakýsi návrh, nápad, pak byla zpracována jako freeware, a tato verze, o které mluvím, měla být také původně freeware, ale nakonec je prodávána za 20 USD. Detaily o historii, ceně, a dalších věcech je možné najít na internetu, a nemá cenu tu vše vypisovat :) Ještě bych jen podotknul, že 90% kopií této hry je pirátských, byla zde dost podceněna ochrana :)

Další věc, před kterou bych rád varoval, je bug, který se ve hře nachází, a tak je nutné nainstalovat patch, nebo provést malou úpravu konfigurace hry, jinak hra neukládá profil, a tím pádem ani dohrané a dosažené levely - toto jsem zjistil ráno v sedm hodin o víkendu po prohrané noci, když jsem byl v druhé epizodě :)
Další možností je instalace češtiny, kde se ovšem nezobrazují české znaky (takže slovo "kuličky" se vám zobrazí jako "kuliky" , a podobně :) ), a další možností je ještě změna rozlišení hry. Vše toto se dá najít na internetu, a pokud nebudu líný, provedu update tohoto článku, a rozepíši to podrobněji :)

Žádné komentáře: