pondělí 31. prosince 2007

Magic: The Gathering online

Dnes jsem konečně mému dobrému kamarádovi, a bývalému spoluhráči hry Magic: The Gathering konečně ukázal (už jsem na to hrozně dlouho myslel), že máme konečně alespoň omezenou možnost zahrát si "Medžiky", a to sice online, a víceméně anonymně. Jde o to, že si stáhnete a nainstalujete klienta hry Magic: The Gathering online, a pak hrajete přes "free trial" jak dlouho chcete, ovšem pouze jako GuestAccountXYZ (kde XYZ je nějaké číslo), a bez možnosti cokoliv ukládat, nebo si kupovat karty. Na to si musíte koupit členství, nebo jak tomu říkají, a to tuším za deset dolarů. Ty pak dostanete jako virtuální peníze na nákup karet. Jak říkám, nevím, nezajímal jsem se, protože jedu pouze na free trial. Ještě je zajímavá možnost si prohlížet v "deck editor" všechny karty jaké kdy existovaly, dokonce si i postavit balíček, třeba i uložit na disk, ale, jak asi sami tušíte, prostě si s ním nezahrajete :-/

Jinak pokud chcete hrát, stáhnete si zde nejdříve instalátor,(přímo uprostřed nahoře, s nápisem "DOWNLOAD IT NOW" a "PLAY THE DEMO") ten potom sám začne hru instalovat. Ještě to docela dlouho stahuje updaty, nové karty, atd, ale s tím se nedá nic dělat :) Rozhodně nedoporučuji pro pomalé připojení!!!

Až vám proběhne instalace, stahnou se updaty atd atd, tak vám vyskočí přihlašovací okénko. Zapomeňte na login a heslo, to je jen pro platící, a klikněte na níže položené, nenápadné "CLICK HERE FOR A FREE TRIAL". Někdy to trvá, někdy vás nechce přihlásit, někdy hází i chybové hlášky, prostě podle nálady, ale časem pustí :)

Tak, jsme v základním menu. Nebudu probírat co kde, průměrně inteligentní člověk pochopí/vyzkouší, ostatní ani nemají co dělat u počítače :) Klikneme v prostředním kruhu třeba na "TRAINING ROOM". Zde máte spousty stolů a hráčů, sedáme tam kde máme volnou židli. Hru také můžeme založit, na to také každý přijde. Pak vybíráte ejden z aktuálních preconstructed balíčků, krátké konverzační okénko a hurá do hry :)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

čau, mam takovej menší problém, nějak jsem tam nenašel tu free trial, tak nevím co s tim!!! kdyžtak mi prosím napiš na mail díky Archangel.83@seznam.cz

lukysdotnet řekl(a)...

Už dávno tuhle hru nehraju, tuším, že možnost free hry byla asi omezena nebo zrušena.
MTG teď provozuju přes Steam, je tam jedna hra, ovšem není zadarmo, viz http://store.steampowered.com/app/49470/?snr=1_7_7_151_13 (vypadá to, že v současnosti se připravuje nějaká novější verze s 2012 v názvu)